Vergeten momentenEr zijn heel wat herinneringen waar ik aan kan terug denk. Het helpt vaak om één klein onderdeel voorbij te laten komen om de herinnering helder te krijgen. Ik vergeet overigens net zoveel weer als ik mi) herinner. Ooit ben ik getraind in het wegzetten van herinneringen gekoppeld aan een archieffunctie in mijn hersenen. Dat wegzetten was vooral bedoeld om de noodzaak van het moment voorop te stellen. De noodzaak van het moment kan heel veel zijn, van natuurrampen tot noodzakelijke boodschappen.

Nu vind en vond ik heel veel herinneringen totaal onzinnig maar ze teisteren wel die hersenfuncties die ik nu net niet stil kan zetten. Dat alsmaar blijven denken waarbij ik mij bewust ben dat ik de gedachten door kan sturen werken echt verlammend. Het is als een computer die maar blijft downloaden terwijl je hebt aangeklikt dat niet te doen. Nu is het voor de meeste mensen wel te begrijpen dat die computer iets doet maar vooral niet dat hun eigen hersenen iets doen. Als we dan vergeten dan plaatsen we dat vaak onder een gewenst kopje van excuses waarom wij niet herinneren .

In een strip dook de term herherinnering op een pracht verbeelding die voor mij paste. Want hoe simpel denkt een mens en als je al denkt dat je denkt dan is het maar net de vraag of je wel denkt en niet gemanipuleer wordt door de gedachte van het denken te denken. Eind jaren zeventig heb ik hevig genoten van al dat denkwerk en dat hielp wel alles te plaatsen wat er in mijn hersenen gebeurde ook al waren onderzoekers nog niet zover dat ze het konden verklaren. In de verschillende dimensies van het denken heb ik destijds heel veel geleerd uit de verschillende stromingen zoals sjamanisme, boeddhisme en tal van volken zoals de Aboriginals of de Inuit.

Hoe mooi zou het zijn bedacht ik mij als de training in denken in een meer praktische vorm meegegeven zou worden. Niet binnen een stroming maar binnen een handeling. Handelingen die wij allemaal universeel doen zoals een deur openen en sluiten en de waarde van het weten wat er met je gebeurt als je dat op een doordachte manier zou doen. Ja natuurlijk hoor ik nu deuren dichtslaan of open deuren ingeschopt worden maar dat is dan een goede gedachte want wat gebeurt er in het hoofd en wat zijn de gevolgen. Het is de vleugels lag van de vlinder die aan de andere kant van de wereld een storm veroorzaakt.

De oorzaak vinden en het gevolg begrijpen. In d ie vergeten momenten dat ik weet hoe ik opkrabbelde in het leven en de hersenen opnieuw mijn lichaam moesten besturen merkte ik hoe basaal je de  computer in je hoofd kon gebruiken om alleen motorische functies  te laten werken. Die herinnering heb ik vaak getraind op momenten van onbalans. Die vergeten momenten brachten de mooiste beelden mee van vergeten geuren,smaken, klanken en de meest mooie emoties en dromen. Vooral dat stukje emotie dat van het vergeten moment de aansturing van levenskracht op gang bracht waren mooie levens lessen.

Ik ben niet vergeten hoe vaak ik geboren ben maar wel vergeten te herinneren waarom want de oorzaak en gevolg pasten niet altijd bij elkaar. Wilde ik aan zelfvernietiging doen of wilde ik een verdieping slag maken zoals in het boeddhisme te plaatsen is. Hoezo waarom herinner ik me en weet weer de itjing te plaatsen op al die denk processen. Ach hoe heerlijk dat van al die momenten de zoete geur van liefde en warmte blijft hangen, de herherinnering  die mij telkens terugkerende gedachten oplevert en mij terugzet zoals dat bij snakes en ladders dat ook gebeurd.

Hoe rolt de dobbelsteen of de dobbelstenen waardoor de kans groot is op een willekeurige combinatie maar nooit groter dan dat er onverwacht een dobbelsteen kwijt raakt. Het vergeten moment met een vriend waarbij ik de code in één keer goed had waarbij hij in de kans berekening aangaf hoe onwaarschijnlijk dat moment was en dat hij dat dan moest meemaken. Het zijn vergeten momenten waar we niet meer aan denken totdat de liefde weer opduikt om het toe te laten. Geniet van de vergeten momenten en haal daar de energie uit om in vrede samen te leven.Een reactie posten

0 Reacties